Ugens natur

Vi har en spændende natur ved Næsby Strand. Der sker noget nyt hele året. Følg årets gang ved Næsby Strand eller hent inspiration til aktiviteter, når I besøger området.

Uge 1

Vintersvampetur

Nede på diget, mellem de to buske øst for Næsby Strand, er der en spændende lille lokalitet, som digelauget slår tæt. Der er tørt, varmt og åbne sandpletter.

Læs mere )

Uge 2

Nyt spændende dyr ved Næsby Strand

Ildflue, Ildbille eller Sankthansorm - kært barn har mange navne. I virkeligheden er det en bille i familien ildfluer og især hunnen uden flyve- og dækvinger ligner i høj grad en orm.

Læs mere )

Uge 3

Vinterfugle i haven

Hver vinter når det bliver koldt, så fodrer vi fuglene på Næsby Strand Natur- og Friluftscenter.

Læs mere )

Uge 9

Natsværmerforår

Så er det endelig forår. Her på Næsby Strand Natur- og Friluftscenter begynder nu en forunderlig periode, som vi er meget fascinerede af.

Læs mere )

Uge 14

Smådyrene kommer frem

Nu begynder digets smådyr at komme frem. Selvom der stadig ligger snedriver på nordsiden af diget, så er der pletvis bragende varmt på sydsiden. Man kan sætte en hånd ned og mærke på sandet.

Læs mere )

Uge 16

Havens flotteste ynglefugl

I denne uge ankom den flotte rødstjert. På vores fotos ses hannen. Hunnen, der er mere diskret i farverne, er ikke ankommet endnu.

Læs mere )

Uge 18

Meget sjælden tæge i haven

Så har vi fundet en supersjælden og rigtig flot tæge i haven. Det er så vidt vides det første Østdanske fund af tægen, der kun har et latinsk navn, nemlig Gonocerus acuteangulatus.

Læs mere )

Uge 19

Så kvækker løvfrøerne

I det meste af maj måned kan I opleve lyden af de sjældne løvfrøer fra områdets vandhuller. Efter solnedgang begynder koret for alvor og det kører på gode aftener løs til efter midnat.

Læs mere )

Sider