Så kvækker løvfrøerne

De små lysegrønne med sugekopper på tæerne

I det meste af maj måned kan I opleve lyden af de sjældne løvfrøer fra områdets vandhuller. Efter solnedgang begynder koret for alvor og det kører på gode aftener løs til efter midnat. Det er så hele området næsten runger og giver ekko af deres højlydte kvækken. Det er en enestående oplevelse, som man ikke kan opleve ret mange steder.

Det er kun hannerne, som kvækker, men de små frøer kan udsende en kvækken, der kan høres 4 km væk. Jo flere hanner i et vandhul, desto højere bliver lyden. Fugtige lune aftener er bedst.

Vi er vilde med at fotografere områdets dyr. Nedenstående fotos er fra en af årets første aftener. Iført waders, pandelampe, lygte og kamrera listede fotografen ned til vandhullet. Løvfrøerne kvækkede så det rungede for ørerne. Langsomt listede Klaus sig ind på den højest kvækkende han. Liggende på knæ i vandet blev der fotograferet på livet løs. Pludselig kom der en hun og nærmest kastede sig over hannen. Det var helt klart kærlighed ved første blik. På et splitsekund sad hannen øverst og krammede den kønne pige.

Lyt en optagelse af løvfrøerne: Her