Meget sjælden tæge i haven

Første Østdanske fund

Så har vi fundet en supersjælden og rigtig flot tæge i haven. Det er så vidt vides det første Østdanske fund af tægen, der kun har et latinsk navn, nemlig Gonocerus acuteangulatus. Den hører til randtægerne og er absolut ikke farlig og må bestemt ikke forveksles med en skovflåt, som hører til miderne.

Tægen er et fint eksempel på, at man kan finde noget spændende, hvis man har øjnene med sig. Det var i øvrigt Sandie, der fandt den. Klaus har fotograferet og bestemt arten.

Gonocerus acuteangulatus blev første gang observeret på Rømø i 2008. Den gang var det en sensation, da den langt sydligere art slet ikke var forventet i Danmark. Året efter blev den fundet på Sydfyn, og nu er den altså kommet til Næsby Strand. Arten karakteriseres, som et dyr, der rykker nordover i takt med klimaændringerne. Derfor er den også kun fundet i landets sydligste og luneste egne.

Vores 15 mm lange tæge, der har flotte vinterfarver, må have overvintret her, så den kan altså godt klare en lang og kold vinter. Det er meget normalt at tæger skifter farver for vinteren. De er grønne, når de skal gemme mellem grønt løv og gyldenbrune, når de gemmer sig mellem visne blade.

Se fotos af det flotte dyr herunder.