De glimter og lyser

Her ved Næsby Strand er mørket en kvalitet. Der er ikke gadelamper som lyser op, så vi kan nyde stjernerne i fulde drag og har mange flotte nætter.

Hvis I kommer fra byen er det en stor oplevelse at se det. Vi ser ofte stjerneskud, og den dag der kommer ligeså mange stjerneskud som lovet, så skal vi nok lave foto.

Fotoene er lavet med et ganske almindeligt spejlreflekskamera med objektiv 18-55 mm, så det kan de fleste lave. Proceduren er følgende. I dagslys fokuseres på noget meget langt væk, hvorefter kameraet sættes på manuelt fokus og ikke røres mere. Hvis der er måne, så kan man stille skarpt på månen. Indstilligerne er: 30 sek., blænde 4,5, ISO 400 og selvudløser på 2 sek. Resten står på 0 eller auto. Der skal selvfølgelig bruges et stabilt placeret stativ. Det er stort set de samme indstillinger, som bruges til lynfotos og fotos af stjerneskud.

På de færdige resultater kan I sjovt nok se lidt spor efter stjernene, som viser jordens rotation i forhold til himlen på de 30 sekunder. 

Heruder er nogle fotos taget på forskellige nætter. Den første nat med lidt månelys. Den næste nat uden månelys. I kan se, om I kan finde Karlsvognen og Nordstjernen eller det flotte vinterstjernetegn af jægeren Orion. Desværre er sidstnævnte ikke blevet så gode, men Orion kan da ses.